ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ`2022

Какво е Европейски ден на спорта в училище?
Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.
Европейски ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември. През 2022-ра ще се състои на 30-ти септември!
Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Тази година, кампанията „Ден на спорта в училище“ се провежда под мотото „Спорт без отпадъци!“. Инициативата привлича вниманието към две изключително важни теми – нуждата от повече активно време в ежедневието на деца и младежи и опазването на средата от замърсяване с отпадъци. ДГ „Пинокио“ ще се включи за поредна година в инициативата „Европейски ден на спорта в училище“ със спортни занимания с еко насоченост.

Да спортуваме заедно на колела за по-чиста околна среда! #ESSD2022 #NowWeMOVE #РаздвижвамеБългария #BeActive

  • ДГ № 43 „Пинокио“

    гр. Варна
    кв. Аспарухово, жк „Дружба”

    Телефони:
    052/370 697 - Директор
    052/370 700 - ЗАС
    E-mail: pinokio_50@abv.bg

  • Архив Новини

  • Контакти


  • Изработено от daskalo.com