ПЧЕЛИТЕ-ПРИЯТЕЛИ НА ПРИРОДАТА-ИЛИ „КОЙ ПРАВИ ВКУСНАТА ХРАНА НА МЕЧО ПУХ?“

Децата от IV“Б“ група „Пчелици“ в ДГ №43 „Пинокио“ град Варна вече са участници в проекта „Големия лов на растенията“.Те обичат красивите цветя,вкусните плодове и полезните зеленчуци.Днес научиха,че както Мечо Пух, така и всички ние,се храним с тези храни благодарение на работливите пчелички.

Запознаха се с леко косматите,раирани телца на пчеличките и техния дом-кошера.Научиха за семейството им,за бебетата пчели и царицата.Всекидневната работа на пчеличките-работнички,които събират нектар и прашец от цветята и цъфналите дървета,впечатли младите изследователи.

Родител на дете от групата е сред хората,които се грижат за пчелите.Той направи интересна презентация за децата и те с любопитство разгледаха специалните дрехи и инструменти на пчеларите.Разбраха,че всички ние трябва да пазим пчелите,техните къщи,поляните и горите където живеят.За нас хората е важно да има пчели,защото благодарение на тях на Земята има цветя и храна.

Децата от група „Пчелици“ с ентусиазъм участваха в конкурс за рисунка „Пчелите- приятели на природата“,организиран от образователен център „Британика“. #TheGreatPlantHunt #Ecoschools

  • ДГ № 43 „Пинокио“

    гр. Варна
    кв. Аспарухово, жк „Дружба”

    Телефони:
    052/370 697 - Директор
    052/370 700 - ЗАС
    E-mail: pinokio_50@abv.bg

  • Архив Новини

  • Контакти


  • Изработено от daskalo.com