„ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!” – ПРИЗОВАВАТ ОТ ДГ „ПИНОКИО”

Днес в двора на детска градина „Пинокио” на специално обособен мини-полигон се проведе образователен тренинг по пътна безопасност. В него децата от всички групи демонстрираха знания и умения, свързани със спазване правилата на движение по пътя, разпознаване на пътните знаци, правилно пресичане и др. По време на „безопасното” забавление, което премина под мотото „На улицата се пази-спазвай правилата ти!” малчуганите показаха, че могат да бъдат достойни участници в движението на улицата.

Специални гости бяха пътните полицаи от ІV РПУ-кв.Аспарухово. Те разказаха за своята отговорна професия, демонстрираха възможностите на полицейската кола и  дадоха ценни съвети, които трябва да се спазват от  деца и родители: обличане в светли дрехи в мъгла, дъжд и мрак, поставяне на предпазни колани, задължително децата да сядат на задната седалка в специално столче, да не се изваждат ръцете и главата от прозореца по време на движение, да се пресича само на зелено и др. Под формата на забавни игри, песни, редене на пъзели, отгатване на гатанки и пресъздаване на реални ситуации на пътя, децата показаха на полицаите как трябва да пресичат и къде трябва да се движат.

Идеята на учителите при подготовката на детския празник бе децата да придобият опит при пресичане на уличното платно, разпознаване цветовете на светофара и какви действия да предприемат спрямо всеки цвят, какво показват пътните знаци и др. Екипът на ДГ №43 „Пинокио” призовава всички да бъдат внимателни на улицата: „Идва лято-Пазете децата на пътя!”

  • ДГ № 43 „Пинокио“

    гр. Варна
    кв. Аспарухово, жк „Дружба”

    Телефони:
    052/370 697 - Директор
    052/370 700 - ЗАС
    E-mail: pinokio_50@abv.bg

  • Архив Новини

  • Контакти


  • Изработено от daskalo.com