Дърво за мир

„ДА ЗАСАДИМ ДЪРВО ЗА МИР 2014 г.”
ЦДГ № 12 „ПИНОКИО” – ВАРНА

На 25.ІХ.2014г. децата от ЦДГ №12„Пинокио” – Варна участваха в Еко-Кампания „Да засадим дърво за мир 2014”. Така те се присъединиха към глобалната кампания посветена на 21септември – Денят за мир на ООН, в която участват повече от 500 училища и детски градини от около 120 страни. Децата от всяка група засадиха по едно дърво в двора на детската градина, за които ще се грижат с любов.

Тези осем дървета са символ за нас: Първо, те ни напомнят за природата и важността на опазването на околната среда. Второ, те символизират мира и неприкосновеността на живота. Трето, със засаждането на тези дървета, ние символично поставяме началото на празничните инициативи, посветени на 65 годишния юбилей на ЦДГ № 12 „Пинокио” – Варна.
Ние наричаме тези дървета – дървета на мира! Ние ще растем заедно с нашите дървета в бъдеще и в името на бъдещето! Мирът е зелен!

Еко-кампанията се осъществи с подкрепата на Българско движение „Син флаг”, Програмите „Учим за гората” и „Еко-училище”, Природен парк „Златни пясъци” и ENO-онлайн: глобално виртуално училище за екологично съзнание и устойчиво развитие.

  • ДГ № 43 „Пинокио“

    гр. Варна
    кв. Аспарухово, жк „Дружба”

    Телефони:
    052/370 697 - Директор
    052/370 700 - ЗАС
    E-mail: pinokio_50@abv.bg

  • Архив Новини

  • Контакти


  • Изработено от daskalo.com