СЕДМИЦА НА ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ

„С ОГЪНЯТ ШЕГА НЕ БИВА!”

ХЕПЪНИНГ И ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

ОТ ІІ РСПБЗН – ВАРНА – кв.АСПАРУХОВО

 

Традиционно всяка година децата и екипа на ДГ № 43„ПИНОКИО” във варненския квартал „Аспарухово” провеждат съвместни пожаро-тактически  занятия с ІІ Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” за проиграване на план за евакуация при пожар.
Тренировъчно на 30 септември 2020г. в 10 часа бе подаден сигнал за пожар в централната сграда на детската градина. Много бързо персоналът на детското заведение успя да се организира и да изведе извън сградата всички деца. За същото време пристигна и пожарната кола.        Пожарникарите показаха как трябва да се реагира при пожар и бързо загасиха импровизирания огън като демонстрираха силата и височината на водната струя. Пожарникарите обясниха на малчуганите как трябва да реагират при бедствена ситуация и разказаха подробности за ежедневната си работа.

След съвместното обучение-демонстрация пожарникарите запознаха децата с пожарната кола, пожарогасителя и атрибутите на пожарникарите. Голям интерес предизвика гасенето на „пожар” с големият маркуч, в което участваха децата от подготвителната група и пожарникарите. Незабравим спомен за всички ще остане качването в пожарната кола.

Децата поздравиха огнеборците с интересна музикално-артистична програма и пожелаха на своите гости да са здрави, смели и силни, защото пожарникарите ни пазят от огън и беди!

Мероприятието се проведе при спазване на противоепидемичните мерки в двора на детската градина по отделно за децата от централна сграда и за сграда филиал като се спазваше дистанция между различните групи.

 • ДГ № 43 „Пинокио“

  гр. Варна
  кв. Аспарухово, жк „Дружба”

  Телефони:
  052/370 697 - Директор
  052/370 700 - ЗАС
  E-mail: pinokio_50@abv.bg

 • Архив Новини

 • Контакти


 • Изработено от daskalo.com