БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

Чрез проведената игрова демонстрация на специално обособеният мини-полигон в двора на детската градина децата от всички групи демонстрираха знания и умения, свързани със спазване правилата на движение по пътя, разпознаване на пътните знаци, правилно пресичане и др. По време на „безопасното” забавление, което премина под мотото „Кой знае правилата?” и малки и големи показаха, че могат да бъдат достойни участници в движението на улицата.

Инспектор Й.Иванов разказа на децата за отговорната професия на полицаите, демонстрира възможностите на полицейският мотор, с който беше дошъл  и  даде ценни съвети, които трябва да се спазват от  деца и родители: обличане в светли дрехи в мъгла, дъжд и мрак, поставяне на предпазни колани, задължително децата да сядат на задната седалка в специално столче, да не се изваждат ръцете и главата от прозореца по време на движение, да се пресича само на зелено и др. Специални гости бяха мотористите от Мото Клуб Акула, които предизвикаха голям интерес и овации от децата. Те също повториха пред децата колко е важно да се спазват правилата за улично движение и демонстрираха майсторско каране в двора. Под формата на забавни игри, песни, редене на пъзели, отгатване на гатанки и пресъздаване на реални ситуации на пътя, децата показаха на инспектор Иванов и на мотористите, че знаят как трябва да пресичат и къде трябва да се движат, за което получиха грамоти.

Идеята на учителите при подготовката на детския празник бе децата да придобият опит при пресичане на уличното платно, разпознаване цветовете на светофара и какви действия да предприемат спрямо всеки цвят, какво показват пътните знаци и др. Екипът на ДГ №43 „Пинокио” призовава всички да бъдат внимателни на улицата: „Идва лято – Пазете децата на пътя!”

 • ДГ № 43 „Пинокио“

  гр. Варна
  кв. Аспарухово, жк „Дружба”

  Телефони:
  052/370 697 - Директор
  052/370 700 - ЗАС
  E-mail: pinokio_50@abv.bg

 • Архив Новини

 • Контакти


 • Изработено от daskalo.com