ДЕН НА ЗЕМЯТА

Децата от ІVб група при ДГ №43 „Пинокио“ – гр. Варна цяла година изследваха чудния свят на Природата и био разнообразието в двора на нашата детска градина. Откриваха, обследваха, рисуваха и научиха много интересни неща за богатството на нашия общ дом-Планетата Земя. Те решиха да споделят знанията си с всички останали деца от детската градина и за това организирахме хепънинг „Малките изследователи” по проекта на движение Син флаг – „Големият лов на растения“, който проведохме в Денят на Земята.

С много настроение децата от ІVб група представиха пред своите гости Викторина на малките изследователи, чрез която демонстрираха уменията си да разпознават, описват, назовават растения, птици и насекоми, тяхното местообитание,  начин на живот и полза. На всички разказаха за брезата и овчарската торбичка, за враната и врабчето, за дъждовният червей и пчелите. Разделени на два отбора децата се надпреварваха да показват своите знания, да пеят и танцуват с настроение.

Те дадоха обещание да пазят чиста Планетата Земя, да се грижат за цветята, дърветата, птиците и животните, да помагат за увеличаване на био разнообразието. Голям интерес предизвика видеоклипът „Природата и грижите за нея”, от който децата си припомниха правилата за поведение в Природата. Всички заедно стигнаха до извода, че  ако спазват правилата и своите обещания, цялата Земя ще бъде една красива приказна градина.

Проектът „Големия лов на растения” е насочен към биоразнообразието и се представлява в България и достигна до децата от ДГ №43 „Пинокио” благодарение на Българското движение „Син флаг”.

#БългарскоДвижениеСинФлаг#thegreatplanthunt#ToyotaEurope,#EcoSchools

 • ДГ № 43 „Пинокио“

  гр. Варна
  кв. Аспарухово, жк „Дружба”

  Телефони:
  052/370 697 - Директор
  052/370 700 - ЗАС
  E-mail: pinokio_50@abv.bg

 • Контакти


 • Изработено от daskalo.com